Areti Vassou answers Look4Studies 15 interview questions

Areti Vassou Digital Marketing Strategy IdeaDeco

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Look4Studies

Η Αρετή Βάσσου, Digital Architect & Social Media Strategist, απαντά στις ερωτήσεις του Look4Studies.com

“Οι ετερόκλητες σπουδές, μου άνοιξαν νέους δρόμους αφού έγιναν η αιτία να γυρίσω όλο τον κόσμο. Εξακολουθώ να παρακολουθώ μαθήματα σε ότι μου τραβάει το ενδιαφέρον και φροντίζω πάντα να μαθαίνω κάτι καινούργιο. Η επένδυση στη Γνώση είναι το ελιξήριο της νιότης.” – Αρετή Βάσσου

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΟ;

Μάλλον θα έλεγα, η ευχή μου είναι να παραμείνω γερή και δυνατή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Να ζήσω όλες τις ηλικίες στην ώρα τους και να χαρώ όλες τις αλλαγές της ζωής.


 

Αν ξεκινούσατε σήμερα τη σταδιοδρομία σας, θα κάνατε άλλες επιλογές;
Σίγουρα θα έκανα κάποιες διαφορετικές επιλογές στις επαγγελματικές μου συνεργασίες, την δεκαετία 20-30 χρόνων. Αν είχα τότε την εμπειρία που έχω τώρα, θα προσπερνούσα κάποιες «χρυσές ευκαιρίες» και θα επέλεγα μόνο όσες πραγματικά με ενέπνεαν. Η εμπειρία όμως έρχεται αφού κάνεις τα δικά σου λάθη. Την κερδίζεις λιθαράκι, λιθαράκι…

 


 

Αν συναντούσατε το νεότερο εαυτό σας (όταν ήσασταν 20 χρονών) ποια συμβουλή θα του δίνατε;
Θα του φώναζα «’Άδραξε την στιγμή». Θα τον συμβούλευα να γινόταν γρήγορα οπαδός του «όχι», χωρίς να βιώνει ενοχές και αγωνίες. Πάνω στα «όχι» οικοδομείται η γαλήνη και η χαρά της ζωής. Και να πάρει πάνω του γρήγορα τα ηνία και την ευθύνη της ζωής του. Το μυαλό και οι πράξεις μας, πλάθουν το μονοπάτι μας.

 


 

Αν είχατε τη δύναμη να αλλάξετε κάτι στο παρελθόν, τι θα ήταν αυτό;
Θα μείωνα την περίοδο χάριτος σε άγονες συνεργασίες ή σχέσεις. Όταν έχουμε πια μάθει να εκτιμούμε το μονάκριβο αγαθό του χρόνου, συνήθως έχουμε ήδη ξοδέψει αρκετό.

 


ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ;

Σπούδασα γραφιστική, φιλοσοφία, ψυχολογία, εγκληματολογία, ιστορία της τέχνης, ψηφιακή επικοινωνία και στρατηγική. Έχω ένα τοίχο γεμάτο πτυχία και χάρη σε αυτά είμαι περήφανη που το διαβατήριο μου γέμισε σφραγίδες, από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Οι ετερόκλητες σπουδές, μου άνοιξαν νέους δρόμους αφού έγιναν η αιτία να γυρίσω όλο τον κόσμο. Εξακολουθώ να παρακολουθώ μαθήματα σε ότι μου τραβάει το ενδιαφέρον και φροντίζω πάντα να μαθαίνω κάτι καινούργιο. Η επένδυση στη Γνώση είναι το ελιξήριο της νιότης.

 


 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας μέχρι σήμερα;
Ότι έχω πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα μου. ‘Εκανα όλα τα ταξίδια που ήθελα. Γνώρισα τον μεγάλο έρωτα της ζωής μου. Κάναμε οικογένεια. Είχα την απόλαυση να πάρω μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στις μεγαλύτερες gallery και τα βιβλία μου κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Σήκωσα την Ελληνική Σημαία στην Τρίτη Θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών. Έχω κερδίσει κορυφαία βραβεία στο τομέα της δουλειάς μου και ξέρουν το όνομα μου οι άνθρωποι που πρέπει. Στο κινητό μου υπάρχουν οι προσωπικοί αριθμοί των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη. Αν κλείσω τώρα τα μάτια μου, θα φύγω πλήρης και ικανοποιημένη από τη ζωή μου.

 


ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ;

Με καλή διάθεση, πολύ περιέργεια και ενθουσιασμό!

 


 

Τι σας θυμώνει;
Η απουσία ψυχραιμίας, ήθους και χαρακτήρα όταν οι περιστάσεις μας δοκιμάζουν.

 


 

Τι σας κάνει να γελάτε;
Το εξαιρετικό χιούμορ, οι αναποδιές μέσα στις απλές, καθημερινές στιγμές και ο γατούλης μου.

 


 

Ποιο γεγονός άλλαξε κορυφαία την ζωή σας;
Όταν έφυγαν από τη ζωή οι δικοί μου άνθρωποι. Γέμισα από την απουσία τους και αυτό με έκανε να είμαι παρούσα με όλη την ύπαρξη μου, σε κάθε στιγμή της ζωής.

 


 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε αμήχανα;
Πριν από λίγο όταν ξεκίνησε η συνέντευξη. Αισθάνομαι αμήχανα όταν μιλάω για τον εαυτό μου. Θα μπορούσα να πω με σιγουριά, κάθε φορά που πέφτουν τα φώτα πάνω μου. Προτιμώ να βρίσκομαι πίσω από την κεντρική σκηνή και να οργανώνω ή να συντονίζω το «έργο».

 


 

Ποιες δραστηριότητες σας ενθουσιάζουν;
Οι περίπατοι δίπλα στη θάλασσα, η μουσική, η ζωγραφική, η ποίηση, η τεχνολογία, τα μαθηματικά, οι ξένες γλώσσες, το κολύμπι και το τάϊ τσι.

 


 

Ποιες προσωπικές σας συνήθειες σας έχουν βγει σε καλό;
Η παρατηρητικότητα, η αφοσίωση, η εστίαση, η ηρεμία, η αισιοδοξία και η καλή μου μνήμη.

 


ΤΙ ΣΑΣ ΠΑΘΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ;

Η θάλασσα και τα ταξίδια. Ο ενθουσιασμός και η έκπληξη την στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου, όταν ξυπνάω το πρωί. Η έμπνευση που φωτίζει το μυαλό, όταν επιτέλους βρίσκεις την λύση σε κάτι. Η μυρωδιά του σπιτιού μου, όταν γυρίζω από ταξίδι. Οι φίλοι μου και το γέλιο τους. Η καλοσύνη, μια ζεστή αγκαλιά, ο έρωτας….

 


 

Ποιος σας εμπνέει και γιατί;
Η αδερφή μου. Γιατί όταν είμαστε μαζί γελάμε μέχρι δακρύων. Όταν βρισκόμαστε νιώθω πάλι σαν παιδί ακούραστο και έτοιμο να κάνει την επόμενη σκανταλιά. Ανεκτίμητο!

 


CV | ΑΡΕΤΗ ΒΑΣΣΟΥ

Η Αρετή Βάσσου γεννήθηκε στην Γερμανία και σπούδασε Digital Graphic Design, Interior D esign, Digital Communications & Strategy, Digital Marketing & Social Media, Psychology, Philosophy and History of Art. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε από το 1991 στον ιδιωτικό τομέα και από το 2000 εργάζεται και ως freelance designer. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το IdeaDeco, προωθώντας το Digital Design, Art, Marketing Strategy, Research, Copywriting, Blogging, Social Media and Web Design & Development. Τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί στον τομέα του Digital Architecture & Social Media Strategy.

Δείτε προγράμματα σπουδών στον τομέα του DesignWeb Development και Digital Marketing  


Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο education portal Look4Studies

 

 

Leave a comment